Hoş Bir Fumetti -9 "MagicoVento"



Hoş Bir Fumetti yazı dizisinde sona doğru geliyoruz yavaş yavaş. En sevdiğim 3 seriyi en sona saklamıştım. Bu hafta MagicoVento yani Türkiye'de bilinen adıyla Büyülü Rüzgar'ı tanıyacağız. 



Bu yazı dizisinde tanıtmadım ama aranızda Zagor'u tanımayan veyahut adını duymayan olduğunu sanmıyorum. Kızılderili kabilesi içinde yaşamını sürdüren, hatta kendine ilah denilen bir beyaz. Peki sıradan bir asker, bir tren kazasının ardından Kızılderililer tarafından iyileştirilse, hafızasını kaybetse ve bulunduğu kabilede şaman olsa? Size basit bir senaryo gibi mi geldi. Hiç de öyle değil.



Büyülü Rüzgar galiba orijini en sağlam yazılmış fumetti karakterlerden biri. Bunun kuşkusuz bir nedeni 0'dan başladığı hayatına dalış yapıyor olmamız. Eskiden nasıl biri olduğunu, ailesini, kazadan önce neler yaptığını serinin ilk sayısını değil devamındaki hikayeleri okudukça anlıyoruz. Ayrıca hikaye sadece Büyülü Rüzgar'ın çevresinde de geçmiyor. Lakabını ünlü korku hikayeleri yazarı Edgar Allen Poe'dan alan Poe, her şeyi sarkastik bir şekilde söyleyen bir köylü veyahut Poe'ya gönlünü kaptıran başka bir köylü, beyaz şamanımızın öğreticisi ile beraber tüm köyün hikayesini okuyoruz çoğu zaman. Ayrıca hikayelerde Jesse James, Calamity Jane gibi western efsanelerini de görüyoruz. Hikayemizde bir ana kötü olmasına rağmen her hikayede farklı bir kötüyle karşılaşabiliyoruz. Bu kimi zaman dirilmiş bir ruh, kimi zaman Kızılderili mitolojisinde yer alan bir Tanrı olabiliyor. 



Büyülü Rüzgar ne kadar westernse o kadar korku serisi aslında. Çizimlerinde siyahın çok yoğun kullanılması, Kızılderililerin gizemli dünyasında geçiyor olması bu temayı destekliyor. Ayrıca benim gibi mitoloji manyağıysanız, bu seriyi kaçırmamalısınız.

Hikayeleri aynı Ken Parker gibi sırayla gitse de maceraları genelde tek sayıda yani 90 sayfada bitiyor. Birkaç 2 sayılık macerası hariç kitapları tek sayı tam macera şeklinde. Bu da eğer sahaflarda bir Büyülü Rüzgar görürseniz "acaba hikaye yarım mı?" diye düşünmeden alabilmenizi sağlıyor. Lâl Yayıncılık'a teşekkür etmek lazım bu konuda. Büyülü Rüzgar basımını ilk hikayeden son hikayeye kadar düzenli periyotlarla 2003 yılında başlayarak bitirdiler. Şahsen bir kitabevinde çizgi roman raflarını dolaşıyorsam gözüm ilk Büyülü Rüzgar'ı arıyor, eski basımlarını bulmanın zorluğu da bunu tetiklemiyor değil. 


Kimler okumalı kısmına gelecek olursak, Kızılderililere ilgi duyan, mitoloji seven, korku türü çizgi roman hastalarının mutlaka okuması gereken bir seri Büyülü Rüzgar. Favori macera olarak belirtebileceğim bir macera yok. Çünkü düşündüğüm zaman hiçbirini birbirinden ayırt edemediğimi farkettim. Haftaya en favori fumetti serimi tanıtmak üzere şimdilik hoşçakalın...

-House

0 yorum:

Yorum Gönder