Hoş Bir Fumetti -10 "Nick Raider"

http://gnctcct.blogspot.com.tr/2015/08/hos-bir-fumetti-10-nick-raider.html


Hoş Bir Fumetti yazı dizisinde son olarak Nick Raider'ı ele alacağız. Nick Raider'ı sona bırakmamın sebebi, bu 10 seri arasında favorim olması. Gelin, beraber tanıyalım.



Farkettiyseniz "Hoş Bir Fumetti" yazı dizisinde son yazılar hep western ile ilgiliydi. Bu seferki serimiz ise bir western değil. Bildiğimiz Polisiye. Manhattan'ın önde gelen dedektiflerinden Nick Raider'ın bu mütevazı maceraları bir solukta okunacak cinsten.


Peki nedir Nick Raider'ı özel yapan? Tek dedektif - polisiye türü fumetti o değil sonuçta ama ilk.  Nick Raider aslında bir nevi fumettilerin Batman'i. Batsuit yerine sivil kıyafet giyiyor, batarang yerine silahını kullanıyor. Ama size şunun garantisini verebilirim ki Nick Raider okurken bir Long Halloween, bir Dark Victory okuduğunuzda duyduğunuz hazzı duyabilirsiniz.


Nick Raider'ı uzun uzun anlatmak istemiyorum açıkcası. Bu yazı dizisini yazarkenki temel amacım gibi "okuyarak anlamanızı" bekliyorum. Nick Raider'ı polisiye seven herkes okuyabilir. Aksoy Yayıncılık'ın Bay Fırtına adıyla bastığı (ki bu ismi kim bulduysa bidaha isim bulmasın...) ilk 15 hikayenin ardından son günlerde Prestij Kitap seriyi Aksoy'un kaldığı yerden devam ettiriyor. 96 sayfa tam macera şeklinde ilerleyen maceraların arasında da bir iki istisna dışında yok denebilir.

Hoş Bir Fumetti yazı dizisinin burada sonuna gelmedik aslındda. Hoş Bir Fumetti yazı dizisine ek yazı düşünüyorum. Bu ek yazı haftaya sizlerle birlikte olacak. Hoşçakalın :)

-House

0 yorum:

Yorum Gönder