Hoş Bir Fumetti -6 "Bella&Bronco"



Hoş Bir Fumetti yazı dizisine vize-final gereği bir miktar ara verdikten sonra devam ediyoruz. İlk beş yazıdan sonrasının çok bilinmedik fumettilerle ilgili olacağını söylemiştim. Kafamda beş seri vardı ancak hangi sırayla yazacağım konusunda karar veremiyordum. Ben de alfabetik sırayla başlayayım dedim. Bu yazıdaki serimiz Bella&Bronco.



Bella&Bronco zaman olarak Amerikan İç Savaşı olarak bilinen Kuzey-Güney savaşının ortasında başlıyor. Amerikan İç Savaşı, Amerikan Bağımsızlık Savaşı gibi Fumettilerin sıkça işlediği bir konudur. Savaştan kısaca bahsedecek olursak Abraham Lincoln'ün köleliği kaldıracağını düşünen Güneyli 11 eyaletin Kuzey eyaletlerine savaş açmasını konu alıyor. Bella ve Bronco, bu savaşın ortasında kendi hikayesini yaşamaya çalışan bir çiftten fazlası değil. Yoksa fazlası mı?

Bella&Bronco'yu diğer fumettilerden ayıran çizgiler var elbet. Bu köşede olmalarının nedenleri aslında bunlar. Çoğu fumetti resmidir, ciddidir; Bella&Bronco ise eğlencelik bir seri. Mizah yönü çoğu fumettiyi sollar. Çizimleri kargacık burgacıklıktan uzak, net ve parlaktır. 16 hikayesi 1 haftada yalanıp yutulabilir. Fumettiye soft bir geçiş için birebir. 


Seri tabii ki ünlü Fumetti yayımcısı Sergio Bonelli Editore'un imzasını taşıyor. Seri 2006 yılında kaybettiğimiz Gino D'Antonio imzası taşıyor. Gino D'Antonio, Storia Del West serisiyle de bildiğimiz bir isim. Kalemi hem öykü hem çizim olarak gayet sağlam. Ayrıca hikaye uzunluğu da 65 sayfa ile tadında bırakıyor. Şimdi hikayenin ana karakterlerine bakarak sizi seriye biraz daha ısıtalım...

Bella'yı dergi içinde görmesem "Vahşi Batı Dansözü" derdim. Karakterin cidden öyle bir havası var. Güzel, benli, hırçın, tuttuğunu koparan, dominant bir kadın Bella. Ama kadınsılığını da asla kaybetmiyor. Bronco ise gizemli, becerikli, yakışıklı ve farklı milletten biri. İkisi bir tencerenin kayıp kapağını bulması gibi birbirini bulduklarında müthiş ana karakterlere sahip oluyoruz. 


"Kim Okumalı" kısmına hızlıca geçecek olursak Bella&Bronco bence biraz Max, biraz Vertigo bir seri. Bu yüzden 15 yaş altına pek tavsiye etmiyorum. Favori hikayem, "Maceracılar" hikayesiyle başlayabilir ve 16 sayıyı su gibi okuyabilirsiniz. Hoz Comics'in yayınladığı 8 cilt (Her cilt 2 hikaye) hâlâ internette mevcut, hem aradan yıllar geçtiği için oldukça ucuzlamış. Bir sonraki yazımızda B harfinden başka bir seri ile görüşmek üzere :)

0 yorum:

Yorum Gönder