Hoş Bir Fumetti -3 "Kaptan Swing"


Bu hafta EsseGesse ekibinin bir başka eseri olan Kaptan Swing’i inceleyeceğiz. EsseGesse’den son inceleyeceğimiz seri de bu olacak. Aynı ekibin Judas ve Tom Braks eserleri de var ancak onları sevmediğim için incelemeyeceğim. Ama incelemek isteyen biri de olursa yayınlamamazlık etmem :D



Kaptan Swing ismi değiştirilen başka bir kahramanımız. Orjinali Comandante Mark. Hadi Swing'e çevirdin Mark'ı. Kumandan'ı niye kaptan yaptın be adam? Adamın gemiyle tek bağlantısı top tüfek geldiğinde mal sevkiyatı. Bir de kayıklı kapaklar filan sanarsın harbiden Kaptan. Cık cık cık...


Hikayemiz Teksas ile aynı dönemde yani Amerika Bağımsızlık Savaşı’nda geçmektedir. 1773’de başlayan macera savaşın kazanılmasıyla biter. Bu süre zarfında karakterlerimiz 280 maceraya atılırlar. Bu konuya “Kim Okumalı” kısmında ayrıntılı gireceğim. Hikayemizin ana karakteri Kaptan Swing Ontario Gölü’nün kenarındaki Ontario Kalesi’nin kumandanıdır. Kendisini benim için Fumetti dünyasının en karizmatik adamıdır. Sıkı 2 yardımcısı, kalede yemekleri yapan ve Swing’in biricik sevgilisi olan Betty’nin yemeklerine dayanamayan, Mister Blöf (Bluff) ve atalarının kötü kehanetlerini dilinden düşürmeyen, etrafına kasvet dağıtan Gamlı Baykuş(Hibou Lgubre)’dur. Bunlar dışında Gamlı Baykuş’u ısırma hobisine sahip, Mister Blöf’ün biricik köpeği Puik; bahsettiğim Betty (Doroty) ve korsan görünümlü ama Ontario Gemisi’nin biricik kaptanı Ginşo hikayemizin sık görünen kahramanları arasındadır. Teksas gibi Kaptan Swing’in de en büyük düşmanı “Kırmızı Urbalılar”dır. Ancak o da Teksas gibi zaman zaman başka başka maceralar yaşamaktadır.


Çizim tarzına gelecek olursak EsseGesse eseri olmasına rağmen Tommiks ve Teksas’dan daha detaylı çizimlere sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tommiks ve Teksas’ın çocuksuluğundan nefes almak isteyen EsseGesse ekibi daha büyüklerin de okuyabileceği bir seri yaratmak istemiş olacaklar ki Kaptan Swing’in maceralarını daha iyi kurguyla planlamışlar. 


Hemen “Kim okumalı” kısmına gelirsek Kaptan Swing 7’den 70’e okunacak serilerden biri kesinlikle. Tommiks ve Teksas’ın bitmek bilmeyen uzunlukta maceralarındansa 64 sayfalık kısa ve içi dolu maceraları insanı hiç sıkmıyor. Ancak okumak isteyenlere bir öneride bulunayım sakın benim düştüğüm hataya düşüp karışık okumayın. 280 serüven arasında kaybolabilirsiniz. Mümkünse Aksoy Yayıncılık’ın başladığı ve Hoz Comics’in devam ettirdiği sıralamayla okuyun. O zaman eksiksiz Kaptan Swing külliyatını bitirebilirsiniz. Haftaya Martin Mystere ile Hoş Bir Fumetti köşemiz devam edecek.

-House

0 yorum:

Yorum Gönder