Green Lantern The Animated Series 23 '' Larfleeze ''

 
 
 Açıkçası böyle bir bölümün gelmesini uzun süreden beri bekliyordum. Bana aynı heyecanı yaşatan bir tek ‘’ Steam Lantern ‘’ adlı bölüm olmuştu. Şimdiki bölümümüz de adından anlaşıldığı gibi yeni bir birliği işaret ediyor bize; Turuncu Fener Birliği. Birlik dediğime bakmayın, tek temsilcisi Larfleeze. Zaten az çok hatırlıyorsanız, birliğin yüzüklerine güç veren şey açgözlülük. Bu yüzden sadece Larfleeze’nin olmasına şaşırmamak lazım. Seveni de var elbet karakterimizin, sevmeyeni de ama ben Larfleeze’nin olduğu hikayeleri severim, içinde mizah barındırırlar çünkü. Aslında tam da zamanıyken size karakterden birazcık da olsa  bahsetmezsem olmaz.
 
 Çok da hafife almamak lazım, Larfleeze oldukça yaşlı bir karakter. Hayatının bir bölümünü köle olarak yaşayan Larfleeze’ nin açgözlülüğünü ve hırsını, belki buna bağlayabiliriz. Kendisiyle ilk tanışmamız da, Geoff Johns ve Ethan van Sciver sayesinde, Dc Universe #0 ( 2008 ) ile oldu. Kendisini ‘’ En Karanlık Gece ‘’, ‘’ En Aydınlık Gün ‘’ gibi önemli hikayelerde de görme fırsatımız oldu. Fakat film veya dizilerde görmek, bu bölümden başka hiçbir zaman gerçekleşmedi. Umalım ki gelecekte Larfleeze, kendine başka bir televizyon dizisi ve hatta belki filmde yer bulabilsin.
 
 
  Yazının başından da anlayacağınız üzere, gerçekten güzel bir bölümdü. Daha önceden söylemiştim, dizide Aya nın Anti – Monitor’u yok etmesinden sonra eğer iyi bir bölüm gelecekse zaten bu ana konudan bağımsız olan bölümler olacaktı. Bu bölümden itibaren son üç bölümün kaldığını düşünürsek, şu dakikadan sonra ana konudan bağımsız bölüm görme ihtimalimiz az gibi gözüküyor ancak dizimiz bitmeden önce en vurucu darbelerinden birini gerçekleştiriyor.
 
  Zaten belirtmiştim, Anti-Monitor’ u yok etmek için herhangi bir yol bulamayan ekibimiz, Aya’ nın yeni düşman olmasıyla da bir çözüm yolu bulamamış ve açıkçası pek de buna yeltenmemişlerdi. Fakat bu bölümde en azından küçük bir adım atılarak, Turuncu Fenerler’in bataryasının soruna çözüm olması umuduyla bazı girişimler oluyor bu bölümde, hatta Atrocitus’un yenemediği tek kuvvetlerin de yine Turuncu Fenerler olduğunu öğreniyoruz Razer sayesinde. Bu da ekibimiz için Aya’ yı durdurma yolunda bir çözüm olarak düşünmesi için yetiyor da artıyor bile.
 
 Appa Ali Apsa’ nın bölümün başındaki ‘’öfkeli’’ tavırları, neredeyse onu Kırmızı Fenerler Birliği’ne girmeye hak kazandıracaktı. Benim bildiğim Muhafızlar, herhangi bir duyguyu hissetmenin zaaf olduğunu düşünürler. Tabii bu yüzden dizinin başında bölümümüz, eksi bir not alsa da bu bölümün genel kalitesini çok da etkilemiyor.
 
 
Green Lantern vol. 3 no.49’un efsanevi kapak çalışmasını hatırlayanlar var mı aranızda bilemiyorum, fakat kötü tarafa geçmiş Hal Jordan’ın resimlerden fırlayıp çıkması ve aynı sahnenin tekrar karşımıza çıkması oldukça güzel düşünülmüş bir detaydı. Ayrıca hakkını teslim etmek gerekiyor, Larfleeze’i seslendiren Dee Bradley Baker, işinin hakkını sonuna kadar vermiş. Yani bir gün Larfleeze’i başka çalışmalarda görmemiz gibi bir ihtimal gerçekleşirse, seslendirmede adı geçmesi gereken ilk kişilerden olması gerekiyor zannımca. Bunun yanında hem animasyon kalitesi olarak hem de karakter olarak Larfleeze, tam da olması gerektiği gibi uyarlanmış. Ama bölümün asıl bombası, kaç bölümdür şikayet ettiğim Hal Jordan’ın üniforması oldu benim için. Tek bölümlük de olsa bir Turuncu Fener olan Hal Jordan’ın üniforması, Yeşil Fener üniformasına göre kat be kat güzeldi. Yukarda belirttiğimin yanında bazı ufak tefek sıkıntılar barındırsa da bölüm, en az ‘’ Steam Lantern ’’ bölümü kadar etkileyici ve güzeldi. Bu arada, önceki bölümlerden bir dostumuz da aramıza katılmış oldu bu bölümle beraber, bunun kim olduğunu da sizin görmenizden yanayım.
 
 Böylelikle bu bölümle beraber, finale tam gaz ilerlemeye devam ediyoruz. Final az çok tahmin edilebilir, bu yüzden büyük bir atılım beklemiyorum artık diziden. Bu bölümden sonra da ana konudan sapan bölümleri görme ihtimalimiz de oldukça az, bu nedenle ‘’ Larfleeze ‘’ adlı bölümün kıymetinin bilinmesi gerekiyor derim. Umalım ki final, benim tahmin ettiğimden farklı olur ve klişe bir son ile dizimize veda etmeyiz fakat şimdilik pek de umut yok.
 
 
 
'' Hellbazer ''

0 yorum:

Yorum Gönder