Green Lantern The Animated Series 21 '' Babel ''

Aya’ nın kötü karakter olmasının ardından bu kadar çabuk pes edecekleri aklıma gelmezdi. Söylediğim gibi bundan sonra gelebilecek güzel bölümlerin ancak ana konudan bağımsız olması halinde mümkün olacağını belirtmiştim. Sanırım bir önceki bölümde nasıl bir hata yaptıklarının farkına varmış olacaklar ki, direkt pes ettiler. Geçtiğimiz bölümde Aya’ nın tüm gücünü aldığı gemimiz, uzay boşluğunda savrulurken birden bire adını bilmediğimiz bir gezegenin yer çekimine kapılarak gezegene düşüyorlar fakat bu düşüş sırasında geminin çakılmasını engellemek için kendi bataryasını kullanan Razer dahil tüm fenerlerimizin güçleri tükenmek üzere olduğundan, gezegende yaşanan tüm maceralar neredeyse hiç güç yüzüğü kullanılmadan gerçekleşiyor.
 
 Tabii şimdi soracaksınız, ‘’ Ne macerası ? ‘’ diye. Kahramanlarımızın düştüğü gezegen her nedense – hala anlayamadığım bir sebepten – Yeşil Fenerler Birliği’ ne düşman. Durum böyle olunca kahramanlarımız kendilerini gösterir göstermez üzerlerine silahlar doğrultuluyor. Tek sorun bu da değil üstelik, gezegenin tabir-i caizse fanusla kapatılmış bölümü dışındaki tüm hava zehirli ve kahramanlarımız da bu bölümün dışındalar. Bunu da geçtim, yüzüklerinin güçleri tükendiğinden, her biri farklı gezegenlerden gelen kahramanlarımız birbirlerini anlayamıyorlar. Anlayacağınız olay içinde olay bir bölüm karşımızdaki.
 
 
 Bölümün pozitif yanlarına gelirsek, yüzüklerin gücü tükendiğinde kahramanların farklı dillerde konuştukları gerçeğini görmemiz gayet güzeldi, aslında bunu daha önce hiç düşünmemiş birisi olarak bölüm bize neler yaşanabileceğini az çok göstermiş oldu. Zaten kötü karakter olan Aya’ yı görmemek başlı başına dizinin pozitif bir intiba bırakmasına da neden oluyor. Fakat her ne yaparsak yapalım içinde barındırdığı bol mantıksızlık ile kocaman bir eksi puan da alıyor bölümümüz.
 
 Şimdi normalde ana konudan bağımsız bölümlerimiz gelecek bölümlere etki etmiyorlar ama bu bölümde Carol Ferris’ in ufak da bir resmini görmemiz gelecek bölümlerde kendisini göreceğimizi düşündürdü bana. Hatta bir sonraki bölümümüzün adının ‘’ Love is A Battlefield ‘’ (Aşk Bir Savaş Alanıdır ) olması, hemen bir sonraki bölümde kendisini göreceğimizin neredeyse kesin kanıtı gibi. Tabii gelecek bölümle ilgili tek tahminim bu değil. Keza bölümün Zamaron’ da geçeceği neredeyse aşikar, hal böyle olunca da yine ana konuya çok da bağımlı bir bölüm olmayacağını az çok tahmin ediyorum. Böylelikle anlıyoruz ki dizimiz, Anti-Monitör’ ü yok etmenin sıkıntılarını çekmeye başlamış. Saçma bir şekilde Aya' nın kötü karakter haline getirilmesi, o kadar bölümdür Anti-Monitör’ ün gücüne sahip bir canlının nasıl durdurulacağının çözümüyle alakalı tek bir adım bile atılmaması ve daha birçok şey gibi bizi oldukça kötü ve sıkıntılı bir finale sürükleyen dizimiz, bakalım gelecek bölümlerde nelerle karşımıza çıkacak. Şimdilik bir incelemenin daha sonuna geldik, bir sonraki incelememizde görüşmek üzere, hoşçakalın.
 
 
 
'' Hellbazer ''

0 yorum:

Yorum Gönder