Green Lantern The Animated Series 20 '' Cold Fury ''

Evet arkadaşlar, dizi bu bölümden sonra artık bir daha asla toparlanamayacak. Öyle bir şekilde bütün her şeyi berbat ettiler ki, nereden başlasam bilemiyorum. Bölümü izlediğimden beri her şey kafamda karman çorman olmuş vaziyette. Ama biz en başa gelelim, Zilius Zox’ un takımımızın gemisinde olduğu ve Aya’ nın yok olduğu ilk dakikalara. Hemen söyleyeyim Aya oldukça hızlı bir biçimde geri dönüyor, belki bu klişeyi yapmazlar diyordum ( neresinden tutsak klişe olacaktı zaten bu konunun ) ama bunu yaparak çok da şaşırtmamış oldular. Beni asıl şaşırtan ise Anti-Monitor yok edene kadar duygunun emaresini on dokuz bölüm boyunca  göremediğimiz Aya’ nın birden bire duygu seline kapılmış tavırları oldu, hadi bunu da bir kenara bırakalım peki ya Razer ? On dokuz bölüm boyunca robotla flörtleşen(!) Razer’ ın, tam duygularına karşılık bulmuşken, ‘’ Robotla aşk mı olur! ’’ tavırlarına bürünmesine ne diyeceğiz ? Aslında diyebileceğimiz şey şu; kırk yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek farklı bir konuya geçiş için böylesine hızlı ve saçma geçişler yapılmış ama insan ‘’ Keşke buna değseydi.’’ diye düşünüyor.
 
 
 
 Zilius Zox’ un bölüm karakterlerinden biri olması tahmin ettiğim üzere bölüm içi aksiyonun temeli oluyor. Takımımız ile beraber Anti-Monitör’ e karşı savaş açan Kırmızı Fenerler de ne yazık ki Anti-Monitör’ ün karşısında duramıyorlar, ki ana gemileri Shard’ ı bile kaybediyorlar. Fakat bu noktada bir dosta(!) bu bölümle veda ediyoruz. Kime mi ? Dc Comics evrenine birçok defa kök söktürmüş, dizi boyunca gördüğümüz üzere elinin tek hareketiyle yok edemediği şey olmayan, en güçlü kötü karakterlerden birisine yani Anti-Monitör’e veda ediyoruz. Evet, hep beraber şaşırabiliriz.
 
 Peki bunu kim yaptı ? Yok olduğu gibi geri dönen, Razer’ ın yüz vermemesiyle bunalıma giren ( ciddiyim ) Aya ! Hem de tek bir seferde, hiç uğraşmadan. İşte benim asıl çekincem de buydu, birisi tek bölümlük kahraman olacak, konu ile alakalı hiçbir adım atılmadan klişe bir şekilde ‘’ nakavt yumruğuyla ‘’ iş bitirilecek, kimse ne olup bittiğini anlamayacaktı. Tam da böyle oldu. Yukarıda bahsettiğim gibi senaryo bundan sonra toparlanamayacak, çünkü Anti-Monitör gibi bir düşman yok edilip – hem de tek bir hamlede – kim düşman yapıldı dersiniz ? Onu yok eden Aya ! Evet, doğru duydunuz. Razer’ dan aşkına karşılık bulamayan Aya, Anti-Monitör’ ün kafasını söküp kendisini onun vücuduna monte ederek artık yeni kötü karakterimiz olmuş oluyor. Aslında kelimenin tükendiği bölüm diyebiliriz ‘’ Cold Fury ‘’ için. Şu an yapabileceğim tek tahmin, bundan sonra iyi bir bölüm gelirse o da ana konudan uzaklaşma ihtimali olan bölümler olacak ( Steam Lantern gibi ). Kısa sürse de şimdilik bir incelemenin daha sonuna geldik, bir sonraki incelemede görüşmek üzere, hoşçakalın.
 
 
 
‘’ Hellbazer ‘’

0 yorum:

Yorum Gönder