Green Lantern The Animated Series 11 '' Flight Club ''

 
Evet sevgili okurlar, artık heyecan dorukta ve sona doğru yaklaşırken belki de tüm sezonun en farklı bölümüyle karşınızdayız.Hoş, her ne kadar farklı olsa da ben yönetmenin ve senaristlerin yerinde olsam daha farklı bir bölüm yapardım.Mesela bölüme Thanagarialıları koymak yerine, evet yanlış  duymadınız Thanagarialılar, başka bir DC Comics kahramanı koyardım.Ama gel gör ki bu animasyon serisi ekibi benim gibi düşünmüyorlar.Bu arada bilmeyenler için  Thanagarialıların kim olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız için belirteyim, DC Comics’ te kanatlı bir dostumuz var; Hawkman ve kendisi işte bu ırka dahil bir  kahraman.Bunun haricinde büyük savaşa hazırlanırken eski bir dostu da görüyoruz tekrardan; Goggan, hani Myglom’ un yerine hapishane müdürü olan mürekkep balığı şeklindeki yaratıktan bahsediyorum.
 
 Bölümümüz kaçınılmaz olarak meşhur gemimizde başlıyor.Appa Ali Apsa’ nın gemiye bağlanması ve yakında gerçekleşmesi muhtemel bir Kırmızı Fener saldırısını önceden engellemek için ‘’ Deniz Feneri ‘’ isimli bir aygıtın yok edilmesi  gerektiğini söylemesi üzerine görevimiz başlamış oluyor.Unutulmuş Bölge’ nin sınırında bulunan arasına gizlenmiş, kayıp bir uygarlık tarafından inşa edilmiş olan bu Deniz Feneri, savaş için kilit role sahip.Bu aleti çalıştırmaya yarayan şifrenin yıllar önce bu aygıtı bulmaya giden arkeolog Yeşil Fener Tauverus tarafından bilindiği düşünülüyor fakat Tauverus yolculuğa çıktığından beri uzun zamandır kendisinden haber alınamıyor.Ekibimizin yolu ise sonunda Goggan’ ın müdürü olduğu o sarı taşlarla bezeli hapishaneye düşüyor ve aradıkları Yeşil  Fener Tauverus’ un çoktan kemikleşmiş cesedi ile karşılaşıyorlar.Peki o halde şifre kimde ? Thanagarialıların bu bölümde üstlendikleri görev ne ? Bu ırka mensup hapishanedeki Byth Rok’ un önemi ne ? İşte bunların hepsini bölümü izlediğinizde öğreneceksiniz, o zaman şimdi incelemeye başlayabiliriz.
 
 
 
Daha bölümün başında gördüğüm Kırmızı Fenerler’ e ait savaş kruvazörü, bir tane bile olsa beni deli gibi heyecanlandırmaya yetti de arttı bile.Gönül isterdi ki bu kruvazörün başında Atrocitus olsun ve kendisini görelim ama onun yerine Kırmızı Fenerler’ den Bleez ve birkaç farklı karakteri görüyoruz.Malumunuz takımımız hep artıyor  ama hiç eksilmiyor, Hal, Kilowog, Aya ve Razer mahşerin dört atlısı misali on bir bölümdür beladan belaya atlıyorlar.Kırmızı Fenerler’ e karşı kuvvet toplamak için çıktıkları yolda bunun haricinde her şeyi yaptılar.İsterseniz – eğer olursa - büyük savaş öncesi, tahminen savaşta kimleri görebileceğimizi sayalım; Hal Jordan, Kilowog, Aya, Razer, Mogo, Kraliçe Iolande ve büyük bir ihtimalle Mavi Fener takımının gayr-i resmi olarak kurulduğunu düşünürsek Aziz Walker.Bakalım bu liste tam tetematıyla savaşta boy gösterecek mi ?
 
 Bu bölümde animasyonlarda ufak detaylara önem verilmişti, mesela Byth Rok’ un deri şeritlerinin ‘’ deri ‘’ olduğunu hissedebiliyorduk hatta uçarken uçarken kanatların hafif dalgalanışı bile düşünülmüştü.Önümüzdeki iki bölümde de böyle olursa muhteşem olacağına eminim.Tam on bir bölümdür Hal Jordan’ ın kostümünün değişmesi gerektiğini düşünüyorum, gerçek bir zırh görünümüne sahip olmalı.Bu arada Hal Jordan demişken, kendisinin Deniz Feneri’ ne ait şifreyi almak için kullandığı yol gerçekten çok iyi düşünülmüştü, izlerken şaşkınlığımı gizleyemediğimi belirtmem gerek.
 
 Aksiyonun tavan yaptığı sahnelerde, tam adrenalin patlaması yaşamak üzereyken Goggan birden mürekkep şeklinde gaz çıkarıyor.Tamam komedi olmasın demiyorum ama o komedi o sahnelerde çok mu gerekliydi ? Bence değildi ! Ama birkaç sahnede güldüğümü itiraf etmeliyim, Hal Jordan, Thanagarialı Bumpy ile savaşırken o dev cüsseli Bumpy’ nin sırtına taş darbesi aldığında attığı kadınsı çığlık beni güldürdü.Bir diğeriyse son dakikalarda Byth Rok’ un tam akıllandığını düşünürken, birden ‘’ … Ama bu bizim savaşımız değil .. ‘’ diye çark etmesi de o sahnenin gayet iyi bir komedi unsuruydu.
 
Böylelikle bir incelemenin daha sonuna geldik, şimdiden iyi seyirler diliyorum, hoşçakalın.
 
 
 
‘’ Hellbazer ‘’
 

0 yorum:

Yorum Gönder