Yeşil Fener - Işığın Sönüşü Öncesi....


Yarın yayınlamaya başlayacağımız Işığın Sönüşü hikayesinin öncesinde neler olup bitti gelin hep birlikte bakalım!

Serimizden önce çevrilip balonlanmış Türkçe hikayeler için şu sırayı takip etmeniz gerekmekte:

Yeniden Doğuş
Sinestro Birliği Savaşı
En Karanlık Gece Superman
En Karanlık Gece
En Aydınlık Gün
Yeşil Fener Savaşı
Yeşil Fener Yeni 52!

Peki Işığın Sönüşü ile bu seriler arasında neler oldu?

Rise of Third Army
Wrath of the First Lantern

Kısaca özetleyelim:

Evrenin Muhafızları olarak da bilinen mavi cüceler, Yeşil Fener birliğinin artık gereken vasıfları taşımadığını ve işlevini yitirdiğini düşünmektedir. Bu yüzden 3. Bir birlik kurmaya karar verirler. Neden 3? Bundan önce kurdukları ilk birlik olan Manhunter’lar tamamen duygudan yoksun robotsu bir birlikti ve bir müddet görevlerini başarıyla yerine getirmiş olsalar da sistemlerinde nedeni bilinmeyen bir hata oluşmasıyla 666. Sektörde bulunan Ysmault gezegeninin tamamını katlettiler. Bu yüzden Green Lantern birliği kuruldu. Fakat bu birliğin de çok duygu odaklı davranması sebebiyle muhafızlar 3. Bir birlik kurmaya karar verdi. Fakat bu birlik canlıların varlığı için büyük bir tehlike arz etmekteydi ve bütün canlıları kendi birliklerine dönüştürmek konusunda kararlıydılar. Yeşil Fener birliğinin çabaları sonucunda engellenip durdurulsalar da tüm evrende muhafızlara karşı büyük bir güvensizlik doğmuş oldu.



Muhafızlar, bu 3. Birliği yaratmak için kaynağı nereden bulmuşlardı? Hepimiz öğrendik ki aslında muhafızlar sadece gözüktükleri kadar değillerdi. En az kendileri kadar bir miktar muhafız da çağlar boyunca terk edilmiş ve hapis bir şekilde bütün birliklerin enerjisini sağlayan İlk Fener’e gözcülük yapmaktaydılar. Birlik için gereken enerji bu fenerden alınmıştı. Fakat İlk Fener artık serbest kalmıştı ve öfkeliydi. Böylece muhafızlardan intikam almaya kalktı. 



Muhafızlar İlk Fener’i hapsettiklerinde başına muhafız olarak bıraktıkları koruyuculardan farklı olarak bütün duygulardan arınmaya karar vermişlerdi. İlk Fener de bu şekilde onlardan intikam almaya karar verdi. Bütün muhafızlara hissetme yetilerini yeni baştan verdi. Muhafızlar hissedebildikleri anda büyük bir utanç duymaya başladılar ve bu utanç onları yok olmaya kadar götürdü. Fakat İlk Fener’in intikamı sadece muhafızları değil, onların yarattığı bütün her şeyi kapsamaktaydı. Bu yüzden Fener birliklerini de yok etmek istiyordu. Hal Jordan Dead Zone denilen bölgeye gidip bir Kara Yüzük aldı ve ilk fenere karşı dikildi. Bu esnada bütün fener birlikleri de, Sinestro da dahil, İlk Fener’e karşı çarpışmaktaydılar. Sinestro Sarı Fener birliğinin ana bataryasıyla İlk Fener’e saldırıp gücünü azaltmayı başardı. Bu zayıflıktan faydalanan Hal Jordan da Fener’in bütün güçlerini almayı başardı. Böylelikle İlk Fener güçsüz ve sıradan bir forma dönüştü. Bu sırada Hal, Kara Fener birliğinin önderi Nekron’u elindeki yüzükle diriltmişti ve Nekron’da tırpanıyla İlk Fener’i öldürdü. 



Fenerler büyük bir zafer kazansa da aslında bir bozgundu ve güvendikleri her şey yok olmuştu. 

Daha detaylı bilgi için Green Lantern dergisinin #10-#20 arası sayılarına bakılabilir.

Peki, bundan sonra ne olacak? Işığın Sönüşü kapsamındaki dergiler ne anlatıyor olacak?

1. Yeşil Fener: Artık muhafızlar yok! Birlik tek başına kaldı. Ama bir lidere ihtiyaçları var. Hal Jordan bu kriz zamanında öne çıkıyor ve Yeşil Fener Birliği’nin başına geçip birliğe önderlik ediyor.

2. Yeşil Fener Birliği: 2814. Sektörün bir diğer feneri John Stewart’ın başından geçenlere ve yeniden sistemleşmeye başlayan Fener birliğinin yapısına yakından göz atıyoruz.

3. Yeşil Fener Yeni Muhafızlar: Evrende artık muhafızları seven hiç kimse yok. Eski muhafızlar ölse de artık yeni Muhafızlar var fakat çağlar boyunca hapsedilmiş bu koruyucular evrenden bihaberler. Dünyalı bir başka fener Kyle Rayner onlara evreni tanıtmayı kendine bir görev olarak görüyor ve evrenin en ücra bölgelerine, en karanlık sırlarına taşıyor koruyucuları.

4. Kırmızı Fenerler: Vakti zamanında Manhunter’lar tarafından katledilen Ysmault gezegeninde sağ kalan sadece birkaç kişi vardı ve intikam yemini etmişlerdi. Böylece kırmızı fenerler doğmuştu. Ama artık muhafızlar yok ve ne yapacaklarından emin değiller. Yeşil Fenerlerin en öfkelisi Guy Gardner da şansını burada deneyecek.

Bunlar ve daha fazlası için Işığın Sönüşü'nü, Işığın Sönüşü için GENÇ TÇÇT’yi takip edin!

Enygma hocaya teşekkür ederiz :)



0 yorum:

Yorum Gönder