Gotham Dizisinden Beklentiler


GOTHAM DİZİSİNDEN BEKLENTİLER
Çok yakında DC yepyeni bir dizi ile izleyicilerin karşısına çıkacak, öncelikle iyi bir dizi izleyicisi olmadığımı belirteyim hem takip etmek zor geliyor hemde materyale sınırlı oranda sadık olacağından özellikle ÇR uyarlamalası dizilere pek ilgi duymam , daha sadık olduğu için animasyonları tercih ederim. Fakat Gotham ve polis merkeziyle ilgili bir dizinin geleceğinin haberi ilgimi çekti.  Özellikle muhteşem bir ÇR serisi olan şehrin polislerinin maceralarını konu alan Gotham Central serisini çok beğenmem bu diziye umutla bakmamı sağladı. Aslında direk olarak o serinin diziye uyarlanacağını sanıyordum ama konseptin biraz daha farklı olacağını öğrendim. Yinede bu diziye bir şans vermeyi düşünüyorum, bu yüzden dizide görmek istediğim şeyleri bu yazıda toparladım. Bu arada Gotham Central harika bir seri umarım ileride basıldığını görebiliriz , en azından özellikle efsane Half a Life hikayesinin hazırlanış sayılarıyla basılması harika olurdu.





Şehrin Atmosferi ve Baykuşlar Divanı
Öncelikle Gotham şehri ile ilgili dizi yapmak oldukça iyi bir fikir, sayısız Batman hikayesi sayesinde zengin bir işlenişe sahip olan bu hayali şehir ÇR dünyasının en ünlü şehri olmuştur. Özellikle bir çok hikayede, animasyonda ve filmde harika bir gothic atmosfer gösterildi, bunu kesinlikle dizide görmeyi çok isterim. Elbetteki bir dizi olduğu için sınırlı bir bütçe olacak fakat bölüm bölüm dekorasyonlar ve efektlerle bu havanın yansıtılması çok güzel olur. Buradan birazda baykuşlar divanından bahsedeyim; New 52 serisinde ana  Batman yayınının başındaki yazar  Scott Snyder , Gotham şehrini en iyi anlatan yazarlardan birisi . New 52 öncesi yazdığı Gates of Gotham hikayesi ile New 52 başındaki Baykuşlar Divanı hikayesiyle büyüleyici bir Gotham atmosferi yaratıp gerçektende şehrin baş karakter olduğu hikayelere imza atmıştı. Özellikle dizinin bu materyali kesinlikle kullanması gerekir ve tabiki yakın zamanda ortaya çıkmış olan Gotham'ın perde arkasındaki yöneticileri Baykuşlar Divanı konsepti kesinlikle  dizide görmeyi beklediğim bir konsept.


Yardımcı Karakterler ve Gotham Polis Merkezi
Bir diziyi taşıyan etmen yardımcı karakterlerdir, neyseki oldukça önemli karakterlerin dizide yer alacağıyla ilgili haberler geliyor. Renkli kişiliğiyle müfettiş Bullock ,  Year One hikayesinde yaratılan zeki Sarah Essen ve animated series'in ÇR'ye kazandırdığı Renee Montoya adı geçen önemli isimler. Bu karakterleri ekranda oynayacak kişiler oldukça önemli umarım doğru tercihler yapılmıştır. Bunların yanında tabiki daha bir çok karakter diziyi zenginleştirecek ama en çok merak ettiğim nokta dizide polis departmanının nasıl yansıtılacağı. Bilindiği gibi Batman'in ilk yıllarında polis merkezi tamamen yozlaşmaya teslimdi. Gordon bir sürü kirli polisin arasında tek namuslu polisti, acaba bu yönde mi ilerlenecek yoksa Gotham Central serisindeki gibi suçla savaşan dürüst polisler mi olacak? Aslında her iki konseptte kendine has potansiyel barındırıyor. Gordon ve ekibi hem suçlulara hemde kirli polislere karşı mı savaşacak yoksa tüm polisler şehre kötülük saçanlara karşı birlikte mücadele mi verecek?

Dizide Yer Alacak Kötüler
Yardımcı karakterlerden sonra tabiki dizide yer alacak kötü karakterler geliyor. Kirli polislerin kullanılması bir seçenek ama diziyi esas Gotham şehrine terör estirecek kötüler  taşıyacak. Peki kimler kullanılabilir? Öncelikle dizide Batman yoksa yüksek profilli kötülerin kullanılmaması gerekir , belki orijinlerine değinilebilir ama Joker, Mr. Freeze, Two Face, Poison Ivy gibi karakterler Batman'in başedebileceği seviyede süper kötüler , belki sonraki sezonlarda zaman atlamalarıyla  Batman'in de gölgeler ardında diziye katılmasıyla bu kötüler kullanılabilir ama onlar dışında kullanılabilecek potansiyel karakterler var. Örneğin Year One ve Long Halloween hikayelerinde ve Nolan filmlerinde yer alan organize suç örgütleri Falcone ve Maroni suç aileleri kullanıma oldukça uygun. Ayrıca Profesör Hugo Strange ve Doktor Death gibi ilk dönem yer alan ve sonra yenilenen Detective Comics kötü adamları  ve fazla bilinmeyen Calculator , Cluemaster ve Magpie gibi kötüler kullanılabilir.

Mistik ve Süper Kahraman Öğeleri
                Son olarak çok az ihtimal versemde dizide Süper kahraman ÇR'lerine ait öğeleri görmeyi isterim, Nolan filmleri tarzında tamamen gerçekçi bir yapıda  olmasını istemem. Mesela Batman'in ilk dönem hikayeleri olan Mad Monk ve Monster Men  hikayeleri baş kahramanın Gordon olabileceği öykülere uyarlanabilir. Ya da bir zamanların acımasız gangsteri, öldürüldükten sonra Gotham'ın yeraltın sisteminde dehşet yaratan Zombi (Solomon Grundy) gibi Süper kahraman hikayelerine has öğelerin yer alması hiçte fena olmaz. Örneğin dünyaca ünlü ilizyonist Zatara Gotham şehrine gösteriye gelse, belki ölümsüz Ra's Al Ghul Gotham şehrine yolu düşse veya sözü edilen Hourman dizisi Gordon ile aynı dönemde geçecekse konuk olsa hiçte fena olmaz.  Tabi bu benim beklentim , çoğu kişi daha gerçekçi bir diziyi isteyebilir ama sonuçta ana materyal bu tür öğeleri barındıran bir Çizgi Roman yani bunun uyarlamasında tamamen gerçekçilik beklememek gerek bu yüzden dizinin daha sadık bir uyarlama olması için bu tip öğeler yer alsa güzel  olur.
Eğer sizinde farklı beklentileriniz varsa fikirlerinizi yorum kısmına yapın , okumayı çok isteriz.

0 yorum:

Yorum Gönder