Çizgi Romanda Easter Egg'ler -1 "Spiderman, Batman'in Ailesini Kurtarıyor"





Çizgi roman okurken dikkatimizi balonlardaki yazılara ve çizimlerdeki aksiyona veririz. Bazen bir sayfada aslında aklımıza bile gelmeyecek ufacık detaylar, küçük şakalar veya türlü göndermeler olabilir. Genellikle çizerlerin araya sıkıştırdığı bu göndermeler, şakalar ve detaylara çizgi romanda easter egg denir. Bu farkedilmesi zor easter eggleri çizgi roman severler ile paylaşmayı düşündük , bundan sonra çizgi roman okurken sayfalara daha dikkatli bakın ne göndermeler bulacağınızı tahmin edemezsiniz...



İlk easter eggimiz The Amazing Spider Man #411 sayfalarından. Gecenin geç saatlerinde evlerine dönen bir aile (muhtemelen sinemadan)  kuytu bir sokakta bir yankesici ile karşılaşır. Tam her şey sarpa sarıyorken sahneye birisi girer.


Kahramanımız Spiderman sahneye girip bir faciayı önler. Kim bilir belki çocuk bu kötü gecenin travmasını hayatı boyunca aklından çıkarmayıp, büyüyünce suçla savaşmaya yemin etmiş bir maskeli intikamcıya dönüşecekti. İnanmıyorsanız bir sonraki sayfada kahramanı Spiderman'e minnettar olan çocuğun tişörtüne bakın. Bu arada şu notu eklemeden geçmeyim aileyi kurtaran Spiderman'in maskesinin ardında Ben Riley var. 




İlk Easter Egg örneğimizle karşınızda olduk. Merak etmeyin, devam edecek...

"Cobra"

0 yorum:

Yorum Gönder